Under udarbejdelse!

Forside

Om os

Vores proces

Opskrifter

Galleri

Ølcitater

Links

Kontakt

Hvem er BispeBryggeren

Vi er to kammerater i KBH - Morten og Martin - der startede med at brygge vores eget øl i juli 04. Efter godt halvandet år og nogle og 30 bryg føler vi at vi er ved at have nogenlunde styr på processen.

Vi har haft op og nedture, mest det første. Men de 7 x 20L vi måtte hælde ud fordi en infektion havde gemt sig i en af vores haner var vores absolutte nedtur. 140 liter øl til rotterne er lige hårdt nok. For os. Rotterne var glade!

Vores absolutte højdepunkt indtil nu var da vi vandt en sølvmedalje for vores imperial stout ved DM i Håndbryg i maj 05. Du kan se opskriften her.

Det har vi fulgt flot op med en sølvmedalje - igen - ved DM 06. Denne gang for en belgisk wit. Du kan se opskriften her

Navnet BispeBryggeren kommer af at Morten bor i Bispegården (Nørrebro) og Martin bor på Bryggen (Islands Brygge).

Meningen er at vi her på siderne både vil skrive lidt om vores ølprojekter og den ædle kunst at brygge. Samt lægge vores opskrifter og etiketter ud.

Vi vil bestræbe os på at skrive så fyldestgørende som muligt om vores øl og hvordan vi har brygget dem. Ikke som alternativ til Beercalc, men supplerende og uddybende oplsyninger. Hvis du ikke kender Beercalc, er det et værktøj på nettet til at lave opskrifter i.

Du kan læse mere om håndbrygning af øl på Håndbryg.dk. Det er et rigtigt godt sted at starte, hvis du vil i gang med at brygge dit eget øl. Det er også der du finder Beercalc som vi snakkede om før.

Lidt fra galleriet

Der kommer flere billeder til senere.
Her er vores diplom fra DM, en etiket til en IPA og en af vores etiketter til en julebryg 05. Gæt selv hvad der er hvad.

Om Bispen

Vi fandt hurtigt ud af at vi ikke kun vil have vores øl på flasker med et klistermærke på, men at det var ligeså sjovt for os at lege med det visuelle og navnemæssige omkring vores øl.

Derfor måtte vi have os en øldrikkende bisp. Det kunne Martins X, Dorthe, heldigvis levere, så det malede hun til os. Tak til Dorthe. Han er siden blevet brugt flittigt på mange af vores etiketter. Hvis du holder godt øje, kan du finde hans hovede gemt små, sjove steder på andre af vores etiketter end dem hvor han er "hovedperson".

1. udkast til etiket og bisp.

Senere bearbejdelse

Vi syntes også at en øl skulle have et navn der både var unikt og afspejlede øltypen. Om det er så er klart for alle hvad vi mener ... ja det må være op til dig :). Men vi har det - måske ikke helt lige så sjovt som at brygge - men sjovt ved at finde på navne og et grafisk/visuelt udtryk der passer til.

I starten hed vores "første porter" sorthe hul, vores næste var en brown ale, og også vores første all-grain, den hed brune hul. Vi kunne dog godt se det bekymrende i at skulle visualisere de navne. For ikke at tale om at skulle bede folk om at smage vores ... brune hul, hmm, host.